dilluns, de juliol 16, 2007

Eisteddfod & Caerdydd

El divendres al mati despres de fer una miqueta de report de la feina de la setmana, vai' fer cami cap a Llangollen per tractar de gaudir d'un dia del Eisteddfod.

http://www.international-eisteddfod.co.uk/


Una vegada alla vai' quedar amb Iris i amb Daniela i Ana Lisa. Vai poder entrar al recinte sense pagar i vaig fer un tomb per alla dins. Elles estaven de voluntaries ajudant per alla. Vai vore el concert del grup gales de folk: allan yn y fan Forsa interesant.

http://www.allanynyfan.co.uk/

I despres de fer un tomb quan arriba Iris, varem tractar de colar-nos en el concert de pagament. Al principi no ens deixaren, pero ho aconseguirem i ho veierem senser. Era el concert de Hayley Westenra. Tb hi participaren el Tower Nez Zealand Youth Choir, un altre corus, un grup de ball tradicional d'Irlanda del Nord, un jove violista i un jove pianista.

Despres nerem a fer una birreta al Bull Inn, on ens trobarem al sempre present John del Gallery.

El dia seguent al mati, ben d'hora erem Iris i jo per agafar el bus fins Ruabon per iniciar el cami fins a Caerdydd -Cardiff-. El problema fou que els dos busos que ens naven be no passaven. Tractarem de fer autostop, pero no funciona i agafarem el seguent bus, que no nava dins la puntualitat britanica, i arribarem just quan perdriem el tren. Agafariem el seguent. Pero hi ha una part del trajecte que ara no es pot fer en tren pq ho estan arreglant.

mes tard del que desitjavem arribarem a la que des del 20 de desembre de 1955 es capital de Cymru -digui's "cámri".

la veritat es que no se ben be perque, pero no esperava res especial d'aquesta ciutat de poc mes de 300000 habitants; i per sort, m'equivocava. Es d'aquestes petites ciutats q estan fetes per viure en una ciutat pero de forma relaxada. Salvant molt les distancies pero recorda en aquest aspecte a una Amsterdam.


Al arribar, en una dia ben solejat -penseu q hem gaudit de tants dies de nuvols i pluges que fins i tot a mi em va agradar la visita de Llorens-, voltarem una mica pel centre de la ciutat i ja apreciarem aquesta sensacio de town antiga que s'ha anat fent gran i que vol creixer com a ciutat pero tractant de mantenir l'habitabilitat per els seus moradors.

El primer que visitarem fou el Museu Nacional, ja que haviem descobert que podriem vore obres impressionistes, alguns Millet, Corot, Degas, un Van Gogh, varis Rodin -una versio del Peto!-, algun Manet, i tres meravelloses teles de nimfees de Monet -i altres seus-.

Decidirem voltar fins la bahia, on hi ha una antiga norkskirke -s'escrivia aixi olga?- i on ara sorgeixen nous i moderns edificis de la ciutat que recorda que pot obrir-se a la mar.

Despres de sopar Alba -recordeu: - http://www.fotolog.com/albetapetiteta Iris i jo ferem cap els carrers principals on pendriem elles vi blanc i jo brains i gaudirem d'una preciosa nit xerrant i xerrant.

L'endema al mati, allo no era pluja, era el diluvi... I ens aiguali -mai "millor" dit- el mati de diumenge. No poguerem visitar el molt interessant castell de Cardiff; pero si voltarem pel precios i increible -les ciutats s'haurien de permetre el luxe de tenir grans parcs verds al seu interior- Bute Parc.

Servidor va fer cami cap al Millenium Stadium... arribo el veig i presento les meves reverencies, pero no vai poguer entrar perque estava reservat tot el cap de setmana per una gent que la tarja d'acreditacio era "follow the christ". [mecagoenvustraputamadre] Aixi q tampoc vai' poder comprar els polos de la seleccio nacional de rugby. ja ho intentarem un altre dia en u altre lloc.

i despres de dinar, tornarem l'Alba a Wrrexham, l'Iris a Llangollen i servidor a Bangor.

Ha sigut un gran cap de setmana amb una excellent companyia.