dilluns, de juny 01, 2009

ja sols queda la tesina



Enviat ja l'últim treball del màster ara només resta pendent aconseguir totes les dades experimentals per poder entregar una tesina amb cara i ulls el 22 de juliol.



això significa que els propers dos mesos seran d'un estrès força considerable... comprovarem si continua essent veritat allò que m'agrada treballar sota pressió...



com a més no sols d'això m'alimento i les persones que m'envolten també van estressades, algunes molt, podrem fer-nos companyia els uns als altres...

penseu que l'estiu ja és aquí: ja sabeu què fareu?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola. El meu nom és Gemma. Buscant informació sobre el màster de bio cel de la UAB, he trobat la pàgina del teu bloc. Jo em vaig pre-inscriure al màster al febrer i de moment estic en llista d'espera. A finals d'aquest mes em diràn si m'han admès o no... quins nervis. Ja he llegit que ara estas molt ocupat pero m'agradaria saber si em podries donar 4 consells pràctics sobre el màster, si es que m'agafen esclar :-P. Moltes gràcies per tot, i molta sort amb la tesina.

Natxo ha dit...

Hola Gemma.

m'ha sorprès molt comprovar que es podia acabar en un dels meus blocs degut al màster de bio cel·lular de la UAB. [reconec que he fet proves amb el Sr.Google per comprovar lo difícil/fàcil que podia ésser]

respecte al que dius; primerament, no crec que tinguis gaires problemes perquè et donin la plaça, però si no fos així i aquest és el màster que t'interessa insisteix, perquè hi ha molta gent que es preinscriu a més d'un màster (jo mateix ho vai' fer; i em calgué insistir, de fet em vai' matricular l'últim dia)

Ja sigui per aquest o per a qualsevol altre màster cal que tinguis força clar què vols fer. Si el teu objectiu és la investigació -o creus que et pot atreure- no hi ha més opció; si el prefereixes per la via professional és també força interessant perquè t'obre portes i et permet apropar-te a aquest estil de vida.

El més important, emperò, és tenir una idea aproximada del teu àmbit d'actuació científica que t'interessaria. Si és el camp de la Bio de la Repro, jo no sóc l'indicat, ja que fai' l'altre branca. Si el que et crida l'atenció és la branca de Citogenètica i Càncer, puc fer més comentaris.

Cal que tinguis present que degut al fet que s'implementen aquests cursos degut al procès Bologna tenen ara entre un i dos anys, això significa que tenen encara molts aspectes a pulir. Ho dic perquè si l'acabes fent, o qualsevol altre, veuràs que hi ha moltes coses a millorar. Feina que cal fer entre totes i tots.

Sobre Citogenètica i Càncer et puc dir que prima força més la primera part que no la segona -de fet, jo el vai' fer perquè m'interessa la part de càncer-. Això sí, si el cerques com a perfil investigador, tot i que hauràs de fer moltes hores teòriques relacionades amb citogenètica -la majoria- si trobes un bon lloc on fer la tesina -perdó, treball de recerca!- podràs aprendre força.

La "gran problemàtica" del màster -com crec que qualsevol altre- és que et demana dedicació completa. Durant un curs -excepte potser dos mesos- tindràs classes, com aquell qui diu, cada tarda -i a més supossarà una càrrega de feina considerable-. I a més els tres mesos mínim si ho fas per professional o des de que comencis fins al juliol quan hagis d'entregar tesina fent hores al laboratori.

El màster et supossarà moltes hores de feina, i algunes d'estrès, però també, sobretot per la part pràctica, sentiràs que estàs dins del món de la Ciència. I que potser -es suposa que estàs aconseguint més números- pots acabant dedicant la teva vida professional a això.

Segons com es llegeixi tot lo anterior pot semblar que tracto de llençar-te enrera, ans al contrari. Crec que pot ésser una decissió molt interessant per el màster; però tampoc tinc gaire clar quins eren els teus dubtes. Així que crec que el millor seria que els formulessis i tractaré de resoldre-te'ls.

Ah, i merci per visitar el bloc, jejeje

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teva resposta!!! Tranquil que si m'agafen ja t'ho faré saber i et preguntaré més coses!!! jejeje
un petó i no t'estressis!!

Natxo ha dit...

espero que tinguis sort i t'agafin; i ja saps, per qualsevol dubte, aquí sempre hi ha una porta oberta.