dissabte, de juny 06, 2009

arribada a la terra promesa

tota travesia pel desert hauria de servir per arribar a una terra promesa; especialment quan has set fet fora de la teva terra...

els pericos ja tenim casa nostra:




(notícia extreta de la pàgina web oficial del club)

Daniel Sánchez Llibre, president del RCD Espanyol, ha rebut la certificació final d’obra del nou estadi de Cornellà-El Prat aquest migdia, en un acte que s’ha celebrat a les mateixes instal•lacions i que ha comptat amb el suport institucional de nombroses autoritats i membres del Consell d'Administració de l’Espanyol.

El president blanc-i-blau, que ha dirigit una visita guiada pel camp en la qual l’han acompanyat, entre d’altres, Anna Pruna, Secretària General de l'Esport de la Generalitat, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, Lluís Tejedor, alcalde de El Prat, Jesús M. Canga, alcalde de Sant Adrià, i Pere Alcober regidor d’esports de l'Ajuntament de Barcelona, ha rebut el certificat d’obra de mans de Carlos Sánchez, gerent de la UTE, Xavier Tauler, conseller delegat de COPISA i Francisco Vallejo director de construcció de Catalunya de FCC.

Durant l’acte de presentació, Sánchez Llibre ha aprofitat la presència dels representants municipals de Sant Adrià (seu de la ciutat esportiva), de Cornellà i de El Prat, per comentar que “hem estat sempre tan ben rebuts per ells que és com si tinguéssim tres cases. Gràcies a l’ajuda de tots hem arribat fins aquí. Montjuïc, per a mi, no ha estat una travessia pel desert perquè esportivament hem crescut”.

En la seva al•locució, el president blanc-i-blau va assegurar que “des de l’any 2001 fins ara hem passat per moments complicats, però els hem anat superant. Per això també vull agrair als consellers que m’han acompanyat en aquest temps perquè hem arribat fins aquí, que era la terra promesa”.

Per la seva part, Anna Pruna ha comentat que “el verdader final del conte de l’Espanyol és aquest estadi impressionant, increïble” i ha recordat que “el periquito, com a símbol del club, és un ‘periquito-fènix', perquè quan pitjor estan les coses, sorgeix i remunta el vol. No es pot explicar d’una altra manera la increïble història d’aquest club centenari”.

La Secretària General de l'Esport ha assegurat que “després de sortir de Sarrià a l’Espanyol li quedava una llarga travessia. Esportivament li ha anat be després d’aconseguir dues Copes del Rei, una final de la UEFA, construir una ciutat esportiva i ara un nou estadi”.

Lluís Tejedor, alcalde de El Prat, ha destacat que, en aquest tipus de fets, “a les persones se les ha de jutjar pel que fan i els fets són el que valen. No són paraules ni compromisos”. Tejedor, que ha qualificat com un “gran treball” el nou estadi, ha apuntat que “ens omple d’orgull com a ciutadans de El Prat i des de la nostra institució ens esforçarem per establir majors vincles amb el club”.

Finalment, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, ha comentat que “és molt difícil expressar el que ens passa pel cap en aquests moments veient aquest magnífic equipament” i ha subratllat que “jo no només veig un equipament, sinó una zona que crearà ocupació”.

L’Espanyol estrenarà oficialment la seva nova casa el dia 2 d’agost, en un partit amistós davant el Liverpool. Endarrere hauran quedat dotze anys a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.