dijous, de juny 25, 2009

quina cosa més rara...

mireu aquesta imatge:



per si no ho situeu bé aquí es veu on és:



per els que no heu identificat què és, us diré que es tracta d'un herpes a la regió interior del turmell dret. Sí, és estrany que es presenti en aquesta regió, però ha sigut així.

Així que ja som amb el tractament amb aciclovir.

Per aquells que voleu saber una mica més del tema:

aquí teniu informació fiable

una dades curioses:

Los aminoácidos lisina y arginina han mostrado jugar un papel en los brotes herpéticos. De acuerdo con algunas nuevas investigaciones, la lisina puede ayudar a controlar los brotes herpéticos. Por otro lado, la arginina puede empeorar los brotes. En consecuencia, los alimentos que son ricos en lisina, y pobres en contenido de arginina, podrían ayudar al control de ambos herpes, genital y oral. El pescado, el pollo, la carne de res, el cordero, el queso, la leche, los frijoles, la levadura de cerveza, un tipo de brotes de habas orientales (mung bean sprouts) y la mayoría de las frutas y vegetales, tienen más lisina que arginina, con excepción de las arvejas. La gelatina, el chocolate, la algarroba, el coco, la avena, la harina blanca y la de salvado, el maní o cacahuate, los brotes de soja y el germen de trigo tienen más arginina que lisina.

(extret d'aquí)

+ info: aquí

i per cert, sí, és molest. La cuïsor, les llambregades i demés són molestes. Bé, esperem que d'aquí set dies tot sigui de nou perfecte.

Ah, per si algú no ho sap; dues coses importants, existeixen 8 herpesvirus humans, dels quals el HSV-2 és el responsable del genital, essent el HSV-1 el de el que serien els més comuns i no associats a genitals. D'aquests, es considera que el 80-90% de la població adulta és infectada -des de edats infantils- tot i que no tothom ho manifesta. I quan el virus ha entrat el cos no desapareix, el que sí succeix és que entra en estat de latència.