diumenge, de maig 31, 2009

adéu Montjuïc i GRÀCIES

Avui en un partit ja intrascendent enfront del Málaga CF els pericos juguem l'últim partit de lliga a l'Estadi Olímpic de Montjuïc Lluïs Companys de Barcelona i, així, el RCD Espanyol de Barcelona SAD migrarem de l'exili forçat devers la nostra nova casa a Cornellà-El Prat.

En la roda de premsa d'ahir el nostre entrenador digué -extret de la pàgina web oficial del club-:

Pochettino ha apuntat, en el que serà l’últim partit de l’Espanyol a Montjuïc, que “em quedo amb molts moments. Entre els millors, que s’han assolit dos títols i hem arribat a la final de la UEFA, hem estat tot el temps a Primera. Aquesta va ser la nostra casa durant dotze anys, unes vegades més còmoda que altres, però ens ha permès créixer com a institució i donar el pas per estar en el nostre nou estadi. Hem d’estar agraïts perquè ens han acollit bé, però també hem de mirar al nostre futur a Cornellà-El Prat”.

I amb això ens hem de quedar, Montjuïc fou una destinació temporal com a conseqüència d'una mala gestió, coadjuvada per unes polítiques que no sempre han sigut equitatives ni igualitàries, però això són figues d'un altre paner; i que, una vegada assolit el desig de tornar a tenir una casa pròpia, Cornellà-El Prat -que conjuntament amb els terrenys de la ciutat esportiva a Sant Adrià fa que conformem la Gran Barcelona-, cal mirar cap endavant però no oblidant el nostre passat.

Com a fill de perico ho sóc des de molt petit; i el meu primer any de soci fou l'últim a Sarrià -on ja havia vist molts i molts partits-. Calgué plorar veient com la nostra llar se n'anava en orris, però calia acceptar que Montjuïc seria casa nostra durant molt de temps. I així ho ha set; potser més dels que desitjàvem; però tal vegada, tot i els patiments -reflectits perfectament en aquesta temporada esbojarrada o el les salvacions agòniques dels conjunts del "torero de Tarifa" Luis Fernandez, i la del gol agònic de Coro de l'quip de Lotina- també de grans moments, com són dues copes del rei i una altra final de UEFA perduda als penals -l'únic equip que podia ésser capaç de no perdre ni un sol partit en els minuts de joc i no endur-se el títol-.

I el més important, tot i les dificultats econòmiques, ens hem mantingut durant totes aquestes temporades en el nostre lloc: la Primera divisió de la Lliga Espanyola -en la que sols no hem set en 4 temporades-, i de la que sols els tres equips que no l'han abandonada mai han set més vegades que nosaltres (qui vulgui veure una classificació històrica, per exemple aquí).

Ara cal mirar cap endavant, i somiar amb un futur on seguir al nostre lloc no suposi tantes penúries i tal vegada algun que altre any somiar amb tornar a tenir anys històrics d'alegries a aquesta afició que ha tornat a demostrar, un altre any, que som de primera i sols ens mou LA FORÇA D'UN SENTIMENT i l'orgull d'ésser perico.

una mica de bibliografia: aquí






us adjunto una sèrie de notícies extretes de la pàgina web oficial del club

us adjunto el comunicat oficial de la FCPE (Dimecres 27 Maig 2009):

La Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, reunida en Assemblea Extraordinària dijous passat 14 de maig de 2009 i després que l'equip hagi aconseguit certificar la permanència matemàticament, acorda manifestar el següent respecte a la situació actual del Club i a la decebedora temporada que està a punt de finalitzar:

Agrair a totes les Penyes, socis, i aficionats del RCD Espanyol, el suport incondicional que han donat a l'equip i felicitar al cos tècnic per la seva excel•lent tasca al capdavant del grup i als jugadors pel compromís i l’entrega exhibida aquesta recta final de la lliga. S'ha demostrat que tots junts podem assolir les metes que ens proposem.

Volem manifestar el nostre descontentament pel desenvolupament d'aquesta temporada que ha estat a punt de posar en perill la il•lusió i el futur esportiu, econòmic i social del Club en l'any més transcendental de la nostra història recent, amb el trasllat al nou estadi. I ens agradaria exposar la nostra preocupació per les causes que any rere any ens duen a cometre infinitat d'errors en algunes àrees de la nostra entitat.

Demanar al Consell d'Administració que valori molt seriosament la convocatòria d'una Junta General Extraordinària d'Accionistes ja que és l'únic fòrum legítim per a debatre en profunditat sobre aquestes causes, demanar responsabilitats concretes a qui correspongui, i sobretot buscar solucions i alternatives.

Ens agradaria finalment emplaçar a tot l’espanyolisme a reflexionar sobre el que ha succeït i els perquès, així com a participar activament a les reunions que, a tal efecte, puguin ser convocades cara a millorar l’avenir del nostre Club.

La institució té la necessitat de construir un nou projecte, que torni a formular el nostre futur i que uneixi a tot l’espanyolisme. Que ningú oblidi que el RCD Espanyol de Barcelona som tots. I únicament tots junts podem. Tal com acabem de demostrar.


LA JUNTA

una crida al civisme (dilluns 25):

Crida al civisme
Comunicat de la PBB de la Vila de Gràcia i Guinardó

De cara al darrer partit a l'Estadi Olímpic de Montjuïc, que es jugarà aquest diumenge (17:00 horas), la PBB Vila de Gràcia Guinardó vol realitzar una crida perquè imperi el civisme an aquest el nostre comiat del Lluís Companys:

"CRIDA AL CIVISME"

En els darrers dies han aparegut informacions per part d'una minoria per provocar actes vandàlics a l'Estadi Olímpic de Montjuïc en el partit de lliga RCD ESPANYOL-MÀLAGA.

La nostra penya considera injusta aquesta provocació pels que intenten tacar al nostre club amb 109 anys d'història, amb els seus inicis en els camps de la Sagrada Família, passant per el mític Sarrià, consolidant amb dues copes del Rei i una final de la UEFA a l’Olímpic, a les portes de la gran il•lusió de tots els pericos: l'Estadi de Cornellà-El Prat.

Per tant, fem una crida al civisme i respecte al nostre club, perquè està en joc la nostra imatge i la senyoria amb que hem portat sempre l'escut a la nostra dilatada història.

Us recordem que podria no ser aquest l'últim partit a Montjuïc, perquè podríem patir algun tancament en el nostre nou Estadi.

Demanem, si us plau, a aquelles persones que pretenen dur a terme aquestes amenaces ens deixin gaudir del trànsit al nostre nou Estadi i acomiadin MontjuÏc amb generositat i cavallerositat.

Moltes gràcies.

JUNTA DIRECTIVA PENYA BLANC I BLAVA VILA DE GRÀCIA I GUINARDÓ

carta de la FCPE (dilluns 25 de maig):

Carta de la FCPE a la afició perica

Després que el nostre equip aconseguís la tan preuada salvació en el darrer partit de lliga, la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol vol reconèixer l’importantíssim paper de l’afició. Per això vol transmetre el següent comunicat:

UNA AFICIÓ DE PRIMERA!!!

Vosaltres.... que heu recolzat a l’equip quan tothom ens veia a l’infern, de nou vosaltres, que quan estàvem a 8 punts de la salvació i jugàvem a centenars de kilòmetres heu agafat de la mà a les vostres dones, homes, fills, pares, avis i amics i heu dit:
“Hem d’anar a animar els nostres!”

Vosaltres, que heu plorat amb les derrotes i sabeu plorar amb dignitat per les victòries demostrant que sou: “ La Força d’un Sentiment”

Vosaltres, que teniu més d’una i més de dues cançons per animar el vostre equip.

Vosaltres, que heu omplert Montjuïc quan més difícil era la situació.

Vosaltres, que quan altres assenyalen alguns balcons amb banderes, alceu encara més el cap, somrieu i veieu que el cel, tot, és blanc i blau.

Vosaltres, que sou l’essència d’aquest Club.

Vosaltres, que sou la millor afició del món..

Vosaltres sou.... UNA AFICIÓ DE PRIMERA!!!

La FCPE vol agrair a les Penyes, La Curva, socis, simpatitzants, cos tècnic i jugadors, a tots els departaments i empleats del Club i als mitjans de comunicació per fer possible que el proper any juguem a Cornellà-El Prat a 1a. Divisió.

GRÀCIES A TOTS!

Heu demostrat que tots junts sempre podrem!

per un Espanyol plural (dilluns 25 de maig):

Per un Espanyol plural i de tots!!
Nota informativa de la APMAE

Nota informativa remitida per l’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol (APMAE)

PER UN ESPANYOL PLURAL I DE TOTS!!

NOTA INFORMATIVA
25 DE MAIG 2009


Una vegada assolida la permanència a Primera Divisió, objectiu que ens ha portat a tots els socis i aficionats del RCD Espanyol a mantenir-nos fortament units en aquests darrers mesos, la Junta Directiva de l’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol (APMAE) vol obrir, de manera immediata, un debat sobre el present i futur del nostre club amb els principals accionistes i grups socials organitzats que representen la extraordinària afició de l’Espanyol.

És la nostra voluntat convocar, en els propers dies, unes sessions de treball on totes les forces que conformen l’entitat puguin contribuir a cercar vies de unitat i de futur per l’Espanyol per afrontar la nova etapa que comença amb la inauguració del nou Estadi. Des de l’APMAE reiterem que defensem i defensarem un Espanyol plural i de tots, i treballarem per a que aquest projecte integrador sigui una realitat.



Visca l’Espanyol !


La Junta Directiva



APMAE - Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol- c/ Església 42- 08350 Arenys de Mar
Tel. 649 91 39 56 - apmae@hotmail.com - www. apmae-espanyol.org