dimarts, de desembre 20, 2011

l'ATM ens torna a robar!



       Cada dia que passa el Reino de España continua espoliant Catalunya i a casa nostra, el nostre autodenominat “Govern dels millors” continua la seva cursa per carregar-se l'estat del benestar i fer cada vegada més palès aquell adagi econòmic que assevera que a Catalunya es paguen impostos com als països nòrdics que tindran una repercussió pública a l'estil nord-americà.

   Aquest titular, malauradament, no és cap primícia. Ara bé, en aquestes dates en les que, tradicionalment, l'ATM ens feia el seu regal d'any nou, aquest ha esdevingut una altra prova fefaent de la veracitat de la sentència.

   Que ningú es pensi que confonem la res publica amb quelcom que hauria d'ésser gratuït per defecte; som plenament conscients, i més en les circumstàncies en les que ens trobem (circumstàncies de les que els nostres governants són molt culpables, que ningú ho oblidi), que aquesta gratuïtat somniada no és sinó una dolça utopia irrealitzable, i menys amb governs conservadors; tot i que avui en dia, quin govern no acaba esdevenint conservador? Sempre he entés que cal pagar pels serveis públics, alguns únicament amb el preu de la despesa dels impostos, i altres, a més a més, amb una part del seu servei (el que paguen les administracions no ho està pagant la ciutadania?); però, clar, aquestes tesis avui en dia restarien entre les brasses de la socialdemocràcia mentre el liberalisme continuarà la seva cursa per aconseguir que l'administració sigui quelcom quasi inexistent envoltat d'empreses que gestionaran tot allò que havia d'ésser públic.

   L'objectiu, diuen, és que l'usuari sufragi el 50% del bitllet (actualment passaria del 42% al 47% amb aquest augment); això sí, ho diuen amb un titular que mereixeria que algú els depilés els col**ns a l'alçada de la jugular: l'ATM millora les tarifes de transport públic per garantir una mobilitat sostenible És per llençar-los a les feres, o no? Ara bé, podrien també plantejar-se tenir uns transports públics dignes i amb uns preus lògics, ja que som, comparativament, dels més cars de la Unió Europea. A algú li sobta que molta gent comenci a fer càlculs del cost d'ésser enxampat sense bitllet?


  Clar, que no serà l'únic regal del govern dels millors *-_-* (aquí podeu afegir l'epítet que considereu més oportú). “Òbviament”, els peatges tornaran a pujar. Vist què estan fent amb el estat del benestar, això que ells que òbviament ni utilitzen la sanitat i l'educació pública, que tampoc utilitzen els transports públics perquè tenen dietes per mobilitat i manteniment que paga la ciutadania a la que són incapaços de governar -el sentit estricte del concete política-, vist què fan amb l'estat del benestar, potser ha arribat el moment que el fantasma de l'Aurora recorri les nostres contrades.

Les imatges, sense comptar la de la targeta, són de BTV, El Periódico, El Punt-Avui.