divendres, de desembre 02, 2011

Attack the block

En la passada edició del Festival de Sitges una de les pel·lícules que no vaig poder veure fou la premiada Attack the block. Afortunadament, ahir vaig poder assistir a una preestrena.




Attack the block és una recomanable pel·lícula. Un interessant film per passar una bona estona davant una pantalla de cinema.


Ens arribava com una pel·lícula freak i com una proposta estranya. Una vegada visionada, no és ni tan freak ni tan estranya. És una bona cinta d'aventures, una mica en la línia de mítiques pel·lícules del anys vuitanta però amb aconseguida factura dels anys actuals.

En un barri suburbial de Londres, en una nit de celebració, un grup de "pandillers", després d'un cop, es trobarà amb el que sembla ésser un alienígena. Poc després descobriran que sembla que s'està produint una pluja d'alienígenes al seu barri.

Amb un inici directe i sense concessions ens submergim en una pel·lícula d'aventures i acció. Si cerques una comèdia o fer-te un fart de riure, millor canvio d'opció o de xip. La cinta presenta una factura correcte a nivell fílmic. Els monstres són visualment interessants tot i no ésser les criatures més intel·ligents de la història del cinema. També en aquesta línia es podria argumentar que els personatges semblen plans, però crec que estan perfilats suficientment perquè et creguis els diferents rols de cadascú.

Attack the block sembla una pel·lícula destinada a un públic adolescent, que comparteix edat amb els protagonistes, però crec que no és ben bé això; crec que qualsevulla persona que vulgui gaudir amb una pel·lícula d'aventures i acció pot passar una molt bona estona amb aquesta pel·lícula britànica. A més, encara no ho sembli, porta una càrrega de crítica social força interessant.

Si barregem Critters amb Goonies i afegim certs tocs de Skins o Misfits podrem obtenir aquest combinat que sense ésser una cinta de sèrie B, veu en gran part de les seves qualitats i amb imaginació i intel·ligència es pot fer una entretinguda pel·lícula que et manté enganxat a la cadira durant 80 minuts.