dilluns, de novembre 02, 2009

tracte humiliant, vexatòri i degradant?!



Vexatòria és l'actitud de certs elements, per no titllar-los del què realment penso que són, vinculats als partits polícics i al món de judicatura envers tota la societat per les seves declaracions respecte el tracte "denigrant" a que se sotmeté els detinguts de l'anomenat "cas Pretòria".

Què potser aquests elements possaren el crit al cel quan a d'altres detinguts se'ls porta a judici, i per tant també es troben sota la pressumpció d'innocència? No. Llavors la conclussió és que consideren aquests pressumtes delinqüents millors que la resta. És l'únic motiu que hom pot deduir. I per què pensen això? Doncs caldrà suposar que el motiu és perquè són iguals, col·legues de "professió". I segons ells, els mateixos que en moltes circumstàncies han promogut lleis que permeten la immunitat "política" veuen com poden ésser tractats com la plebe. De fet, si ens aturem a meditar un moment, aquests són encara molt pitjors fins i tot que els més vil dels delinqüents -quan es demostri que han comés el crim-: ja que en ells hem possat la nostra, com a societat, confiança.

Així que personalment trobo perfecament exemplificador que siguin tractats com el que són: pressumptes delinqüents. I el que cal és que tota aquesta escòria que es dedica al "crim de guant blanc" paguin amb molts anys de pressó, inhabilitació perpètua si és necessari i que tornin tot allò que s'han embutxacat!

Avui he recordat, ho cito a tall d'anècdota, que aquest any en una localitat nord-americana havien fet una "versió sui generis" de la "tomatina" de Bunyol. Allà era en una plaça pública i calia pagar per participar. El motiu de pagar era que allò que es recaptés era donat per la recerca oncològica. A més, si es pagava quelcom més podies llençar-li una tomàtiga a l'alcalde. (Us ho imagineu aquí?!) Doncs bé, avui pensava que a tota aquesta escòria de la que parlava abans, una vegada es demostra la culpabilitat abans de tornar-los a garjola perquè paguin les seves culpes se'ls podia oferir a l'escarni públic -sense necessitat de caure en la violència-: per exemple, que durant cinc minuts la gent tingués la possibilitat d'utilitzar-los com a blanca per a escopinades. (a més ara seria un perfecte moment...)

Tracte vexatori? A tots els que han sortit dient que això els sembla un tracte vexatori els faria entendre què és tracte vexatori per a les persones que els paguem un sou perquè ells juguin a fer-se els importants sense fer la seva feina...

imagte: font televisiva -copiada d'aquí- (dBalears)

*

4 comentaris:

Raquel ha dit...

Noto molta indignació entre les teves paraules. I no és per menys.

Tant de bo poguéssim acabar amb els càrrecs de tota aquesta gent, perquè no ens enganyem, n'hi ha molts més!

El que no acabaré d'entendre mai és: els enxampen, els agafen, els jutgen, en els millors dels casos presó...i els diners on són? Per què tendeixen a desaparèixer i ningú els reclama res? Si s'han de fer les coses, fem-les bé!
Que ho tornin tot, que és nostre! I si s'han de quedar sense casa que es fotin. Moltes famílies estan al carrer i ningú s'ha preocupat per elles.

Natxo ha dit...

aquí és on rau gran part del problema: què succeeix amb allò que han robat... clar com que tot ho tenen a noms d'altri...

doncs que els ho prenguin. i si són de partits polítics i s'han enriquit gràcies a un càrrec electe que ho pagui el partit. llavors sí que controlaran més que fan els seus militants...

Patricia ha dit...

Crec que la justícia hauria d'estar impartida per robots.

Al final, en aquesta "gentusa" mai els passa res. Mai paguen proporcionalment amb el que han robat.

Magda ha dit...

Completament d'àcord Natxo, el pobre "Xorisso" si que pot veure's enmanillat però ells no... a menys que vulguin manilles de marca, però igualment les hauriem de pagar els contribuents.

No haurien de sortir de la presó fins no haver complert tota la pena i a més haver tornat tots els diners amb el marge afegit de la pujada anual dels costos.