dilluns, de novembre 16, 2009

Camp de Refugiats de Bram



Ahir amb la Raquel vàrem 'nar al Centre d'Arts Santa Mònica per veure l'exposició fotogràfica amb imatfes d'Agustí Centelles del seu pas pel Camp de "refugiats" de Bram.

Aquí teniu la info:

Després de la caiguda de Barcelona, en els darrers mesos la Guerra Civil espanyola, juntament amb altres refugiats el fotoperiodista Agustí Centelles, va ser internat en el camp de concentració de Bram, en territori francès, on va romandre pres de l'1 de març al 13 de setembre de 1939. A partir de la sortida de Barcelona i durant l'estada i posterior sortida del camp de concentració de Bram, Centelles va escriure un diari que ara ha estat publicat. Així mateix va realitzar més de 600 imatges de caràcter documental de la vida al camp de concentració d'una força expressiva colpidora. Es tracta d'un testimoni únic i extraordinari de la vida en un camp de concentració en l'Europa del segle XX. L'exposició mostrarà una selecció de les més 600 imatges realitzades per Centelles a Bram, així com una selecció de textos del seu diari i documentació sobre el camp de concentració de Bram, el 1939.

Torna a ésser esgarrifós comprovar com el govern francès es va comportar.

Una altra visita obligada.

P.S.: demanó perdó per ésser tan breu però una tendinitis m'inutilitza una mà i és cansat fer-ho sols amb una ;p

2 comentaris:

Raquel ha dit...

Ai el meu pupes! La infermera deu pensar que t'has enamorat bojament d'ella...no pots estar ni dues setmanes sense visitar-la! jeje

És esgarrifós el que va fer França amb els exiliats. No entendré mai aquestes coses...

Una altra exposició + llibres obligatoris de veure i tenir.

Edu ha dit...

Ep, Natxo, quan vagis a Santa Mònica, avisa'm, que jo treballo allí. Edu