divendres, d’octubre 17, 2008

plumbago


Per què ens agraden les flors? Què signifiquen per a nosaltres? Per què hem imaginat, o millor dit, creat, un llenguatge sobre el seu significat i els seus usos?

Aquesta que veieu a les imatges és una flor de plumbago -a la terra de ma mare li diuen bambú (tot i que no ho és, amb el que habitualment s'associa)-; que li vai' regalar a ma mare quan em digueren que podria fer el màster que he començat. Per què, perquè sé que a elles li agraden; i per què em sentia feliç i sabia que ella havia sigut -i continuarà essent- qui aguanti tot això...

però continuaré preguntant-me per què ens agraden les flors i ens subjuguen com ho fan...

les vostres flors?


1 comentari:

diablessamariken ha dit...

Les flors ens agraden perquè són un punt de color, tendresa i dolçor en un món sovint massa fosc, gris i insípid. Són l'excusa perfecte per aturar-se un micro segon, tenir una visió bonica i assaborir els aromes relaxants i plaents.

que quines són les meves flors preferides? ja ho saps, les gerberes, sense cap mena de dubte, i ben granatoses si pot ser.

Una anècdota: aquest estiu he estat en un jardí de Viena ple de roses, però roses d'aquelles que fan olor, olor de veritat. No en queden gaires de roses que facin olor, passa com amb els tomàquets...
Doncs et posessis on fos del jardí, el vent et duia l'aroma de roses! quin paradís enmig d'una ciutat!!

Ptons