dilluns, d’agost 18, 2008

Banyoles 2008

El passat divendres la secció tabalera de Diables de Les Corts feia una escapadeta cap a Banyoles -terra molt estimada, i cada vegada més, per noltros, ja que les Gàrgoles de Foc de Banyoles ens convidaven a participar amb ells de les festes d'estiu de la localitat.



Degut a problemes de salut Raquel i jo no vàrem poder pujar, però sí el dissabte a la tarda. Arribàrem que eren acabant de dinar i aprofitàrem noltros per fer-ho també.

Desrpés d'un petit descans, els tabalers (i tabaleres) continuaren amb els assaigs conjunts per al final de festa.



Mentre es produia l'assaig, altres què fèiem? el que va ressumir l'Èlia: ens passem el dia esperant i al final són ells qui ens han d'esperar a noltros...



Després arribaria el temps per 'nar a sopar i preparar-nos per 'nar a fer l'actuació. Val a dir que algunes de les persones que érem allà, no som tabalers, tot i que anàvem per fer de "suport tècnic" (i també per la festa; perquè, no ens enganyem, com diu l'Aleix, la festa a Banyoles és Festassa!!!), vàrem rebre la bona nova que es podria cremar... tot i això, Muntsa i un servidor -per problemes de salut i convencioment- fèrem de suport tècnic dels tabalers:



Cal pensar que fer de suport tècnic implica: dur les baquetes per quan siguin necessàries bescanviar-les, dur la bóta, dur les ampolles per reomplir la bóta, tractar d'ajudar a col·locar el tabal o a collar-lo, controlar les espurnes que poden caure o el dible eixelebrat i perdut, trepitjar barricades, evitar ruixades d'aigua, conrolar el ritme i dir quan caminem o parem, sentir-se perdut i torbar el camí, etc... però per damunt de tot, implica: PASSAR-HO DE CONYA ACOMPANYATS DE BONA MÚSICA I D'UNES PERSONES GENIALS!!! -merci, sou absolutament els millors i sobradament collonuts!-

Per anar cap a l'inici utilitzàrem un molt interessant vehicle descapotable -totes hem decidit que volem un així per la colla (el que arribaríem a fer!)-. Una vegada allà, comença l'espectacle.



i gaudir de la festa:



després d'això -un correfoc llarg, brutal per carrers estrets, ple de gent, un espectacle final amb molta piro i castell de foc (com si fos poc)- ens anàrem a gaudir del concert dels Dr. Calypso... (amb ball inclós)



després, tornàrem a caseta a gaudir de la companyia i dormir al terra de la cuina...

al dia següent després de recollir el pis, un dinaret, i cap a l'etany a fer un banyet. Alguns jugaren al jungle speed (el mechero de tota la vida). I tornar cap a caseta a acomiadar qui marxa 12 dies de campaments a treure's el títol de monitora (ens veiem en breu, carinyo).



quasi oblido comentar que tot allò succeí mentre durava l'eclipsi de lluna... podia fer-se sota millors condicions? (la foto: la lluna i júpiter des d'un terrat de BCN -foto "mangada" a la Raquel)



+ info: bloc Gàrgoles

per cert, l'Aleix en la seva línia habitual deixà alguna frase: "passe'm les dents..."

Carmeta, com acabà el teu dit després de la croqueta assassina?