diumenge, de setembre 06, 2009

més de 7000 persones per recordar que FAREM LES FESTES AMB FOC PETI QUI PETI



ahir més de 7000 persones ens vàrem aplegar a Barcelona per donar força a les alegacions que hem presentat al Real Decreto que serveiex com a transpossició de la Directiva Europea 2007/23/CE.

la veritat és que fou màgic poder ésser una d'aquestes persones; de ser-hi en representació de la Coordinadora de Colles de Diables i Bestiari de Foc en la capçalera de la manifestació i després des de la balconada de l'Ajuntament, poder veure una plaça de Sant Jaume plena de diables i persones que estimen la cultura del nostre país essent una única veu.

gràcies a totes les persones que ahir assistiren a la manifestació i gràcies especials al Pep Sala per voler ésser la nostre veu unitària en la lectura del manifest:

Bona tarda! Bon camí! I, sobretot, Bon Foc!
Estem tots aquí per dir NO a un projecte de Real Decreto que vol reblar el clau inquisitori de la Directiva Europea sobre Pirotècnia.
La mateixa que els badocs dels nostres europarlamentaris van votar-hi a favor.
Ens hem reunit pacíficament i cívica per recordar al Govern espanyol i a tots plegats que el foc i la pirotècnia són components fonamentals de les nostres festes populars i tradicionals.
I no és d’ara ni d’ahir. Des de fa segles l’utilitzem per fer teatre popular de carrer, seguicis de festa major o a les processons religioses per part de diables, bestiari festiu i altres elements de cultura.
Estem aquí per recordar als Governs espanyol i europeu que estem vius, que les nostres tradicions es renoven dia a dia i només cal veure l’impuls dels darrers anys en les activitats festives de diables i bestiari i de tota la cultura tradicional en general.
Per recordar que estem creant contínuament nous espais de convivència cívica i ciutadana, que estem donant un gran impuls a l’associacionisme, tant en àrees rurals com urbanes.
Que estem renovant constantment el nostre patrimoni cultural festiu, que és ben viu i amb una gran projecció de futur.
Tant és així que l’activitat de diables i bestiari de foc acaba de ser reconeguda com un dels 10 Tresors del Patrimoni Immaterial de Catalunya i Andorra. Com abans ho ha estat per la Unesco la Patum de Berga com a Patrimoni Mundial Immaterial.
Estem aquí per donar plegats un SI massiu i rotund a les al·legacions a aquest projecte de Real Decreto que hem presentat unitàriament el Govern de Catalunya, el municipalisme, les federacions i coordinadores de bestiari i diables.
Voleu seguir fent les festes amb foc, peti qui peti?.... SIIIIIII!
Voleu que Madrid i Brussel·les ens dictin com han de ser les nostres festes?.... NOOOOO!
Voleu seguir sent mediterranis, alegres, que fem del carrer el nostre espai de festa?... SIIII!
Hem de transigir de nou i que des de Madrid converteixin les nostres festes tradicionals en un “espectàculo”?.... NOOOOOO!!!!
Voleu que el Ministerio accepti una per una totes les al·legacions que hem presentat?.... SIIIIII!
Doncs perquè ho senti tota Europa, cridem tots ben fort:
FAREM LES FESTES AMB FOC, PETI QUI PETI!
Una altra vegada, que no ha petat prou:
FAREM LES FESTES AMB FOC, PETI QUI PETI!
I ara, per demostrar-los que ho farem així a partir del 2010 i per sempre que retrunyin els tabals, que segueixi la festa.
VISCA EL FOC!
VISCA LA FESTA AMB FOC!
VISCA CATALUNYA!


imatge de Marga Arregui (Coordinadora). Entrada de la capçalera a la Plaça Sant Jaume.

2 comentaris:

Patricia ha dit...

Jo també vull cridar que volem festes amb foc, PETI QUI PETI!

Però que foten aquests polítics? És que no s'enteren de res.

Visca la gent viva i autèntica!
Visca Catalunya!

Natxo ha dit...

doncs moltes vegades semblen que sí, que no saben què fan...