dimecres, de febrer 11, 2009

ja fa 80 anys...


Ahir es compliren 80 anys del primer partit de la lliga espanyola de futbol...

us deixo una notícia relacionada

Des del seu aterratge a finals del segle XIX, el futbol va anar creixent a Espanya amb la força del que s'ha de convertir en l'esport més seguit a tot el món. Cap al final dels 1920 es feia necessari un campionat de la lliga reglat, que anés més enllà dels Campionats regionals i estatal. Amb tot això, el 1929 va néixer la Lliga Espanyola, integrada per 10 equips: Athletic de Bilbao, FC Barcelona, Reial Madrid, Reial Societat, Real Unión d'Irun, Arenas de Guetxo (com a campions de Copa), RCD Espanyol, Europa, Atlètic de Madrid (subcampions) i Racing de Santander.

El 10 de febrer es va jugar la primera jornada, en la que el RCD Espanyol rebia a Sarrià al conjunt del Real Unión d'Irun, i en aquest encontre es va marcar el primer gol de la història del que avui és possiblement el millor campionat de la lliga del món, la Primera Divisió espanyola. Aquest gol, a més, va anar a càrrec d'un jugador blanc-i-blau, l'extrem Pitus Prat.

L'Espanyol va presentar aquell dia una formació formada per Solà; Trabal, Roure, Kaiser, Durán, Altés, Prat, Gallart, Oramas, Vantolrà i Juvé. Al final dels 90 minuts, la victòria va ser per al conjunt blanc-i-blau, per 3-2.

notícia de la pàgina perica