dimecres, de febrer 04, 2009

Dia Mundial Contra el Càncer

Avui 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer.



al respecte del càncer es pot parlar llargament i abastament; emperò, no podem oblidar que és la gran malaltia a la que encara la humanitat haurà de fer front -sense comptar amb les que si destruïssim l'existència de primers i tercers móns-. Escriure la frase que "gairebé tothom coneix un cas bastant proper" necessita del corolari de "per sort o per desgràcia"; en base al final de la mateixa història. En aquesta malaltia -molt, massa!- vinculada al propi procès evolutiu -i que ningú cregui que sols circumscrita a l'espècie humana- és una vertiat ingent allò de que cada cas és un món.

Sabeu que és un tema que em toca molt properament; ara, per sort, professionalment -o acadèmicament parlant-; per desgràcia, familiarment.

Del que voldria deixar constància és de la necessitat de la investigació bàsica; i del fet que totes i tots siguem conscients que es pot vèncer; pot derrotar-te la malaltia, sí, per desgràcia succeeix masses vegades, emperò, se la pot guanyar. I la millor batalla és la prevenció!


campanya a Espanya aquí podeu veure el pòster

+ info: aquí

nota de premsa de l'OMS aquí

activitats de la Fundació ICO aquí

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aqui estem, uns diagnosticant i d'altres investigant...