divendres, de novembre 04, 2011

El sopar del XXIIIè aniversari de la Raquel


Des de ben petit m'agradava ficar-me a la cuina a ajudar ma mare, especialment quan els caps de setmana preparava algun postre. Això va fer que tingui cert interès en la cuina i m'agradi ficar-me entre fogons. Com habitualment no ho puc fer cal cercar certes excuses per a intentar jugar amb les possibles habilitats. El passat dimecres dinous fou l'aniversari de la Raquel, i un dels regals que li fiu fou un sopar casolà especial. El menú format per tres entrants, un primer, un segon i dos postres era el següent:

  • Torrades de roquefort i all

  • Formatge de cabra torrat amb prunes i nous garrapinyades

  • Rovell d'ou rostit amb Irati

  • Crema de castanyes i ceps

  • Lluç gratinat a la crema de mel


  • Sopa de xocolata blanca amb fruits vermells, pera i festucs

  • Crema catalana a la taronja amb mel i mató


El primer és una recepta que ja havíem provat i que descobrírem en un llibre de receptes afrodisíaques. Els dos següents són fruit de la nostra visita estiuenca a Donostia. L'adquisició del llibre de pintxos de vanguardia havia de provar-se. Són, respectivament de Mil catas i Borda berri, la tercera opció la deixàrem pel dinar del dia següent que era Amanida de formatge de cabra El Lagar. Els dos plats principals surten de receptes extretes del llibre Del mercat a la taula editat per la Diputació de Barcelona. El primer postre és una recepta del restaurant Insòlit de l'hotel lleidatà AC essent el segon una recepta extreta de la iniciativa blocaire “la recepta del 15”.



Per saber si el sopar fou reeixit o no haureu d'esperar a que la Raquel pengi el comentari en el seu blog. Jo si més no, tot i les moltes hores, m'ho vaig passar molt bé i crec que, tot i certes millores, fou bastant acceptable i bo. Potser faltaren els nostres “pingüins” i una pinya moclada, però ja us dic, pregunteu-li a ella.


Bon profit!


P.S.: Les fotografies són de Raquel Riba i Raja.


2 comentaris:

Raquel ha dit...

Va ser un regal meravellós. Em quedo amb:

Crema de castanyes i ceps
Sopa de xocolata blanca...
Amanida de formatge de cabra...

Ai, quina gana!

Repetim? :)

MOLTÍSSIMES GRÀCIES! muamuamua

Natxo ha dit...

Genial que gaudissis tant.

I tant que repetirem, experimentant amb nous plats, però que no siguin tants, jeje.