divendres, d’octubre 09, 2009

les tres pelis vistes a Sitges'09

esperant saber si diumenge o dilluns torno a Sitges, faré un breu comentari de les tres pel·lícules que vai' vore el dimecres:

Heartless (info)

decepció. una història que tracta de barrejar el mite fàustic amb les reflexions al voltant de la vida actual a les grans ciutats i les "marginacions socials" es queda en un batibull sense ésser res especial. Té algunes imatges de fotografia molt aconseguides; però la història fa aigües des del principi -on ja s'intueix tot el que passarà al final...-. A més, abusa dels efectes sonors per a tractar d'espantar el personal. Si cal quedar-se amb res: l'actor que fa de PapaB i Clémence Poesy.

Valhalla Rising (info)

a mi em va agradar molt; però reconec que a la majoria del personal els semblà, i supose que "lògicament" un pel·li incomprensible i toston. L'herència bergmanianan i dreyeriara a nivell de velocitat expositiva en el cinema "nòrdic" és massa gran, de vegades. No sols els asiàatics fan pel·lícules lentes en el seu desenvolupament.
Val a dir que és una història un pèl particular, o si més no la presentació formal fa que calgui fer un esforç per meditar una vegada vista. Això sí, la fotografia i la música són formidables.
A mi em va agradar força; ara reconec que no té cap recorregut comercial.

Splice (info)

era l'aposta fàcil. una pel·lícula comercial i previsible amb "monstres" però bastant entretinguda. Una monster movie interessant, que no debedrà els seguidors del gènere i que permet passar una bona estona; i fins i tot fer una tertúlia interessant al acabar la pel·li.


El millor, això sí, poder passar una interessant vetllada de cinema amb mon germà.