dilluns, de desembre 21, 2009

receptes afrodisíaques?



Fa uns dies vai' refugiar-me dins una biblioteca; i mentre feia temps vai' gaudir del plaer de remenar llibres. Vaig ensopegar amb un llibre de receptes afrodisíaques, Cocina afrodisíaca para dioses y diosas de Guillermo Ferrara. També em vaig trobar el llibre Per què mengem el que mengem de Jaume Castell. Dins del receptari, mirat una miqueta per sobre, he trobat receptes molt interessants; moltes a més a més són força senzilles.

Però la pregunta és: realment, existeixen menges afrodisíaques?

Podem saber les propietats nutritives dels diferents aliments, i com aquestes afecten a la nostra homeòstasi; però creiem que hi ha aliments que per se poden despertar o augmentar la líbido?

imatge: Esmorzar a l'herba d'Edourd Manet, Musée Orsay, Paris.

4 comentaris:

Raquel ha dit...

Ja tinc ganes que em cuinis algun dels plats que vam estar comentant! :)

Això dels menjars afrodisíacs sempre m'ha fet certa gràcia. No sé jo si té massa base científica afirmar això, però el que sí que sé, perquè ho he demostrat, és que qualsevol menjar amb tu ho és! jeje

Natxo ha dit...

Caldria fer un interessant estudi al respecte i sobre les creencies al respecte de les diferents cultures.

A veure si algun dia a Riells, o a qualsevol altre lloc, fem alguna de les que hem trobat.

Magda ha dit...

Jo no sé si hi ha receptes afrodisíaques, el que sé és que per molt que ho sigui una recepta si la persona amb qui ho comparteixes no t'agrada... doncs no passarà res.

El que sí hi ha coses que et fan entrar en calor, el "Yogui Te" amb espècies fortes -el primer cop que el vaig tastar va ser en un país nòrdic-, un whisky de 12 anys o més... El cos de seguida reacciona i provoca una escalfor interior, ara, d'aquí a que àixò passi a afrodisíac...

Natxo ha dit...

...d'aquí a que això passi a afrodisíac depèn de la companyia...