dijous, de desembre 17, 2009

les inquietants notícies del senyor Fontdevila

La notícia està extreta de dberguedà, us deixo el link.

L'adaptació de la directiva europea del foc no estarà feta dins del termini marcat

Ramon Fontdevila ha demanat celeritat al Ministeri d'Indústria i poder veure el text per poder constatar si s’han tingut en compte les al·legacions perquè les festes de foc no perillin
16/12/2009 23:50




El Ministeri d’Indústria no tindrà feta l’adaptació de la directiva europea del foc dins del termini fixat. Arribarà més tard del 4 de gener, que era la data marcada per enllestir el redactat del text que ha de tenir en compte les al·legacions de colles de dimonis, diables i festes del foc com la Patum.

El termini s’incompleix i a principis de gener no s’haurà adaptat la directiva perquè no perjudiqui les festes del foc. Ho ha dit el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, que també ha assegurat que això no vol dir que entri en vigor la directiva europea, que contemplava aplicar limitacions a les festes amb pirotècnia.

Hi haurà un marge de temps perquè el Ministeri d’Indústria acabi el text. Ramon Fontdevila ha dit que confia que amb dues o tres setmanes més, com a màxim a principis de febrer, es pugui tenir enllestit. Un redactat que demanen poder veure Generalitat i colles de diables per constatar les al·legacions que es van presentar des de Catalunya.

Ramon Fontdevila ha reconegut que els crea certa intranquil·litat no haver vist el text i que no saber si el Ministeri d’Indústria ha plasmat en el redactat els canvis que van acordar (i amb els quals el Ministeri va ser receptiu) el novembre passat. Tot i això reconeix que des del govern central no s’han estat de braços plegats i que s’està treballant amb la transposició de la directiva.

Les al·legacions que van presentar conjuntament, a l’agost, Generalitat i colles de dimonis, diables i responsables de festes amb foc feien referència a l’edat per manipular material pirotècnic, també distàncies, i demanaven no ser tan contundents en alguns punts per poder continuar fent les festes amb pirotècnia sense restriccions.




aquí ho podeu escoltar


aquí el breu del 3 24.

També us deixo el link d'una entrevista prèvia amb en Pep Enric Martí, president de la Federació (aquí)

2 comentaris:

Raquel ha dit...

Era d'esperar que arribessin tard: estava claríssim! Només cal veure que s'havia d'entregar 2 dies abans de reis... Això significa que ha d'estar enllestit a mitjans de Desembre, és a dir, que ja hauria d'estar tot fet. Però venint de qui ve no es pot esperar més. (ràbia rabieta)

Són uns incompetents... ara només falta que ens diguin finalment què decideixen pel futur de la cultura de la nostra nació. Si ens han tingut en compte o no...

Mireia ha dit...

Jo no sóc gens ni de correfocs ni de festes amb petards però seria una vertadeta llàstima que no es respectessin aquestes tradicions.