dissabte, de desembre 06, 2008

amb 30 anys no n'hem tingut prou?

Avui és 6 de desembre de 2008; fa 30 anys el poble espanyol aprovava en referèndum la Constitució Espanyola que les Corts havien retificat el 31 d'octubre precedent.


Tots som conscients de la importància de la "transición"; tot i ésser una llei de punt i final, que com digué Santiago Carrillo tot just després de la legalització del PCE "no podíem tornar a matar-nos entre nosaltres; així que tots haurem de fer concessions". D'acord; no podem negar-ho; però, tampoc que 30 anys després i sense menysprear la importantíssima feina de persones com Suarez, don Santiago, Felipe, (el després president) Pujol, Roca, Herrero de Miñón, i tats d'altres com cares visibles de tot un procès ciutadà, potser ja va essent hora de millorar tot allò que no es va poder fer com calia llavors degut a les circumstàncies.


Emperò, demanar segons què quan encara no és permés demanar donar sepultura digna als morts caiguts defensant no ja sols els més justs i dignes ideals, sinó la legalitat; sembla una bogeria. Però, no oblidem que la única lluita que es perd és la que s'abandona.


Per tant; no creieu que ja toca carregar-se això:?


artículo 1.3 La forma política del Estado español es la Monarquía parlamentaria.