dimarts, de febrer 26, 2008

el debat (electoral)

Un servidor, que a vegades es creu coses ben bé encara no sap per quins set sous, pensava que aquest invent "mal anomenat" Reino de España és una monarquia parlamentaria; quelcom que significaria que en el que anomenem "eleccions generals" escollim els representants del poble a les dues cambres (Parlament i Senat), no que érem un estat presidencialista. Però després de veure ahir el Debat electoral un queda amb la sensació que només existeixen dues possibilitats: Zapatero i Rajoy, ni tant sols PSOE i PP. Més enllà del fet que lo d'ahir només fos un doble monòleg, on el candidat de l'oposició només criticava lo malament que anaven les coses i que fa quatre anys funcionaven molt millor gràcies a vuit anys del govern del seu partit; i que l'actual president defensava que els últims quatre anys han sigut perfectes i molt millors que els vuit precedents; i del més greu: que cap d'ells fes realment cap proposta de com millorar les coses; el fet realment important és que els seus dos partits han aconseguit realment el que desitjaven. Espanya és un estat presidencialista amb només dues alternatives (teòricament el centreesquerra i el centredreta). I això, és un problema molt greu.Si ho analitzem amb una mica de deteniment ens adonem que estem agafant el pitjor dels escenaris democràtics possibles. Mantenim una institució monàrquica i convertim el nostre parlament en la seu d'una alternança de només dues forces polítiques (amb un petit reducte per a les minories, per no sentir-nos malament) que lluiten perquè un sol candidat sigui el nostre líder...

2 comentaris:

diablessamariken ha dit...

ben dit! jo no vaig durar ni 10 minuts, ja n'estic tipa que em prenguin el pèl. No saben fer política, per tant no es mereixen que els escolti.

No vull que siguem com als EEUU dels collonets on només hi ha dues opcions, i si no t'agraden, dues pedres!
Per això proposo que tots plegats votem a partits ben petits amb projectes interessants i diferents. I si no saps a qui votar, VOTA NUL! VÉS A VOTAR, PERÒ QUEIXA'T SI NO ET DONEN BONES ALTERNATIVES.

Ptons

Natxo ha dit...

els partits "petits" poden ésser grans si els donem suport; o si més no, poden ésser una pedra als collonets dels altres.

cerquem qui pot fer propostes i oblidem la idea del "vot útil".