dissabte, de gener 10, 2009

el bus ateu



VOLEM SABER QUINES LÍNEES DURAN ELS 2 BUSOS ATEUS A BARCELONA!!!

Europa press diu: (aquí)

Les línies 14 i 41 de TMB lluiran la campanya 'Bus ateu' per Barcelona a partir de dilluns


BARCELONA, 8 de gener (EUROPA PRESS)


Les línies d'autobús 14 i 41 de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) són les seleccionades per lluir la campanya publicitària del 'Bus ateu', finançada per la Unió d'Ateus i Lliurepensadors i Ateus de Catalunya, a partir de dilluns que ve 12 de gener, tot i que TMB es reservarà el dret d'intercanviar autobusos entre línies si cal.

En roda de premsa, el president d'Ateus de Catalunya, Joan Carles Marset, ha explicat que aquestes dues línies --que circulen entre Vila Olímpica-Bonanova i la plaça Francesc Macià-Diagonal Mar-- mostraran durant quatre setmanes, a partir del pròxim dia 12, el lema 'Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida' en els autobusos de Barcelona, campanya que costarà 2.500 euros --2.200 del lloguer de l'espai publicitari i 300 de la impressió de les tanques publicitàries--.

A dia d'avui, la campanya ha aconseguit recaptar 9.354 euros en donatius privats, que oscil·len entre els tres i els 300 euros. Marset ha desmentit que el 'Bus ateu' hagi rebut subvencions públiques, tot i que ha confessat el suport del comitè d'empresa de TMB.

LÍNEA 14 aquí

LÍNEA 41 aquí



“La religión está acostumbrada a cosas gratis: exención de impuestos, respeto no ganado y el derecho a lavar el cerebro de nuestros niños… Creo que esta campaña pondrá a la gente a pensar, y pensar es un anatema de la religión… Vemos tantas campañas de salvación a través de Jesús amenazándonos con el castigo eterno que estoy seguro que una campaña como ésta será recibida como una bocanada de aire fresco, y si además de poner a la gente a pensar las hace sonreír, pues mucho mejor”

Richard Dawkins (Biólogo evolucionista y Catedrático de Divulgación Científica de la Universidad de Oxford).




camapña original britànica aquí

2 comentaris:

diablessamariken ha dit...

doncs a mi em sembla una tonteria aquesta campanya... no sé què pretenen obtenir-ne a part de crispació de la gent que sí que hi creu. Cadascú que faci el que vulgui i deixem els altres en pau. I si resulta que els creients ens volen tocar la moral, nosaltres no tenim perquè posar-nos a la seva alçada.
Considero que són ganes de crear mal ambient gratuïtament.

I això que jo sóc atea, atea!

Ptons

Natxo ha dit...

doncs discrepo amb vós...
els creients (tots els credos de l'urbs universal?) es sentiran ofesos? per què? perquè existim persones que no còmpartim la seva fe... No és voler crear mal ambient gratuïtament; és voler deixar constància d'una corrent d'opinio. A més, i és una dada que m'encanta, en cap moment s'afirma taxativament -a diferència de les grans religions monoteïstes- allò que s'està dient.
Crec que és una interessant forma d'obrir un debat que podria ésser constructiu. No crec que sigui rebaixar-se o possar-se en altars; crec que és, simplement, demostrar que hi ha altres maneres de pensar.
Tot són punts de vista.