dilluns, de setembre 10, 2007

LET OUR CHILDREN PLAY

Avui al Daily Telegraph es publica una carta on parla dels problemes de les criatures d'avui dia per no poder jugar com sempre s'havia fet.

Per poder llegir-la aquí teniu el link: Let our children play
(baixeu per la pàgina fins trobar la així intitulada carta).

I penseu per un moment... com hagués sigut la nostra vida si la nostra infantessa no hagués sigut com fou?

L'altre dia, el dilluns passat, per ésser més exacte; dia en que per aquestes terres tornaven les criatures al col·legi vai' viure una d'aquelles imatges que ens fan retrotraure a la nostra pròpia infantessa... que ens fan ensumar els records:
dues noies i un noi amb pilota de futbol venien a cercar el nen de la casa (té uns deu/onze anys) per 'nar a jugar una estona. Devien ésser les 19 hores, aproximadament; és a dir, després de sopar i encara amb força llum.
Vai' recordar les èpoques d'estiu, especialment quan era més petit i encara vivien els meus avis i aquells mesos eterns -o així desitjàvem que fossin- passaven a Las Cabezas de San Juan -Sevilla-. Però el lloc i el temps és circumstancial, l'important és que nosaltres sí hem gaudit -i potser hem sigut gairebé dels últims- (i ho està afirmant un urbanita que mai tingué segona residència) del córrer pels carrers, de caure per terra, d'imaginar-se mil i una històries sense res més que el que et donava el teu voltant, el saber on eren sempre i a quina hora les amics, el passar-los a buscar, el perdre's pel poble i les rodalies, etc.

Us convido a llegir a la carta i a que mediteu sobre la importància de com viure la infantessa, i com podrien arribar a viure-la la nostra possible descendència.