dimarts, de juliol 31, 2012

La farsa de la Supercopa o la Supercopa de la far$a

Avui serà la vetllada de la gran festa del futbol català: a la Copa Catalunya afegirem la Supercopa de Catalunya... Ah, no! Hi ha qui ha decidit que no parafrasejant l'anomenat Rei Sol i la seva personalíssima concepció de l'estat.

Aquells que presumeixen d'ésser molt catalans (tot i ésser qui més mal ha fet a l'esport català) han decidit de forma unilateral que no els interessava formar-ne part. I encara més greu, els gestors d'aquesta situació han decidit acceptar tan vergonyosa acció i esdevenen partícips del greuge vers l'esport català. Ara bé, no ens hauria de sorprendre. Aquests que s'omplen la boca proclamant la seva catalanitat (com diuen en l'idioma de la federació per la que sí volen participar tradicionalment a la seva copa i supercopa, dime de qué presumes y te diré de qué careces) no és la primera vegada que fan aquest menyspreu a les nostres competicions: que ningú oblidi que, exempli gratia, un any la competició no es jugà (s'hagué de fer-ho el següent) perquè ells no trobaven dates adequades al seu calendari (i, novament, es presentaren amb un equip que no era la seva alineació d'habitud). I un altre exemple paradigmàtic: quan afirmàvem que havien guanyat totes les competicions on havien participar (cap novetat en aquest sentit, ja que Ajax o Celtic anys ha que ho poden afirmar) obviaven que la Copa Catalunya no l'havien guanyada. Ah, els resistents dels llogarrets de l'esport català!

Deia el President Pujol que català és aquell que viu i treballa a Catalunya (si els seus adlàters volguessin obrir els ulls, definitivament, a la màxima qui serveix no és lliure i fessin el camí que pertoca la última part de l'afirmació no estaria tan fumuda per la població actualment; però això són figues d'un altre paner); però sembla que alguns han decidit furtar aquest adjectiu i fer-se'l seu denigrant la resta d'entitats esportives catalanes que fan veritables feina per l'esport i la societat catalana.

Davant la sortida de to del negociat del pensament únic dels valors ($, € i ¥), la FCF es baixa els pantalons i els persegueix com un gos faldiller el seu amo. No senyors. Si algú no en vol formar part d'un col·lectiu, que marxi: llibertat absoluta. Això sí, acceptem les conseqüències: el FCB no vol formar part ni participar de les competicions de la Federació Catalana de Futbol. Ras i curt, clar i català. ¿Ara cal cercar una nova data que li vagi bé als burggravis caciquistes per a poder tractar de fer la disputa de les competicions? Això esdevé ésser cornut i pagar el beure. Senyors de la FCF la institució culer se'ls pixa a la cara i vostès diuen que plou, tot i que fa un bon dia!

Ara la cavalleria pesada ens farà tota una demostració que la culpa és d'altri, com sempre. Clar, ara resulta que és una molt mala data perquè no tenen temps de preparació de la temporada (això no ho sabien fa quatre setmanes quan es fa la presentació?!), perquè existeix un risc de lesions molt elevat (fa quatre dies no existia al Marroc -ja se sap que els valors dels diners tot ho poden-) que tal vegada no existeix per la resta d'equips partícips de la vetllada?! I a més a més demanen respecte i comprensió! Sí, clar, el mateix respecte i la mateixa comprensió que ells no han tingut vers els altres equips catalans. Sí, cal que ho aprengueu d'una vegada: CATALUNYA MÉS QUE UN CLUB.

L'excusa que la data és poc afortunada podria acceptar-la, l'entendria, però no quan s'ha participat en la cerca de la data i quan fa quatre dies somreies a la presentació de l'acte. Això és una iniquitat superba. I respecte el comunicat, publicitat buida de contingut, emès ahir, sembla un avís a la FCF i la Secretaria General de l'Esport que no els permetran que es comportin com Die weiße Rose, que han de tornar a la pleta, i si participen ho faran segons els convingui a ells i no a les normes que vulguin dictaminar qui no és autoritat moral per a fer-ho.

Podem inferir que sembla que a ningú sembla interessar les conseqüències que en deriven d'aquesta decisió. Algú s'ha plantejat el greuge que això pot representar pel Manlleu, el Nàstic o el RCDE? El Manlleu ja es planteja, encertadament, prendre mesures legals, i l'Espanyol va descartar algun amistós per poder participar en la competició de la FCF (com ha d'ésser!). Per cert, un acte de catalanitat és organitzar un partit a l'Empordà per recaptar diners pels damnificats del foc. Destinar la recaptació d'un partit al teu camp també, però si qui juga són l'USAP i l'Stade Toulousain crec que serien aquests qui estan destinant els diners.


Així, comptat i debatut, la FCF no hauria d'haver suspès la realització aquest vespre de la Copa de Catalunya i la Supercopa de Catalunya. El que hauria d'haver fet era reconvertir els dos partits en un triangular i que el campió ho fos de les dues competicions (em sembla més senyor que no pas disputar una de les dues finals i adjudicar el títol directament en l'altre) i expedientar aquella institució que no ha volgut seguir la normativa. Tanmateix, la resta de clubs haurien de no acceptar la nova data i exigir jugar-la només els tres que sí han mostrat veritable interès en les competicions del nostre país.