Jo no t'espero Benet XVI perquè no sóc catòlic. I no ho sóc perquè la meva posició respecte les religions és l'ateisme; ara bé, els vostres emissaris a l'estat espanyol, la Conferencia Episcopal Española, no permeten fàcilment la marxa de la vostra secta, ja que si així fos perdríeu calers destinats des de l'estat. I ja sabem que tot i la fama d'usurers dels jueus, qui ha administrat les finances estatals ha sigut sempre, a Europa, el cristianisme (és per això que parleu de les arrels cristianes d'Europa?)
Jo no us espero com tampoc he esperat les visites d'altres cap d'estat. Menys puc esperar el cap d'estat d'una institució basada en apostolats absolutament il·lògics, masclistes, xenòfobs, excloents i acientífics.
Jo no us espero, tot i que trobo lògic, comprensible i fins i tot necessari per a la vostra congregació les visites a Santiago i Barcelona (suposo que també les que féreu a València i fareu a Madrid); ara bé, trobo il·lògic, incomprensible i innecessari que aquesta visita no sigui pagada pels vostres fidels sinó per tota la societat. Una societat que es veu obligada, cregui o no ja no sols en la vostra propugnada fe sinó en la vostra jeràrquica institució, responsable eterna d'infinitats de pecats de lesa humanitat contra qui ningú ha aixecat la veu; una societat, deia, que es veu obligada a combregar amb cecs que volen a tothom en la ceguera. Us creieu amb la veritat absoluta i la voleu imposada al preu que calgui (si, ho recordem, per la creu o per l'espassa).
Jo no us espero perquè com vareu demostrar ahir a Santiago amb les vostres paraules respecte l'anticlericalisme continueu creient que us són propis els privilegis que vareu tenir gràcies la dictadura del nacionalcatolicisme.
Jo no us espero perquè representeu uns caduc i obsolet, representeu la part més fosca de la història de la humanitat.
5 comentaris:
Tan sols puc dir: idem.
Raquel
Independentemente de mi opinión al respecto, me pregunto si es cierto que la institución critiana es Xenofoba ¡¿?! . Por otro lado, habría que mirar exactamente cuánto y que parte ha puesto cada estamento, del presupuesto total dedicado a la vista de este "tipo", y de los beneficios que ha traido y traerá para Barcelona, que bien seguro han sido calculados meticulosamente por los "listos" que tenemos como dirigentes. ("Listos" porque viven de los "tontos")
Se suele hablar mucho basándose en creencias, en el boca a boca, sin tener una base fuerte, ni unas fuentes fiables... Justo igual que la mayoría de las religiones de las que el artículo critica... "Curiós, si més no"
En resposta a la persona anònima que ha realitzat el segon comentari (llàstima no poder saber qui sou!):
És cert que titllar la institució vaticana com a xenòfoba és possiblement una errada i seria més acurat epitetitzar-la com a heteròfoba. Ara bé, considerant com en la història del cristianisme aquest ha guanyat terreny respecte les anteriors creences (no fa falta pensar en la "conquista" d'Amèrica, o la Reconquista de Espanya -sic! Espanya no exisitia llavors; tal vegada la Hispania anomenada pels romans-, amb veure com han eradicat les festivitats paganes del calendari substituint-les per les seves hauria de servir) podríem arribar a acceptar aquesta xenofòbia com, deixem-ho en poc respecte, envers altres cultures o creences essent el cristianisme "l'estranger".
Ara bé, accepto que és una errada i demano disculpes si això us ha causat alguna molèstia.
Respecte el pressupost de visita mai podrem parlar amb autèntic coneixement de causa ja que com digué el ministre, tal i com es fa amb visites de caps d'estat, aquestes dades no es faciliten. Podem arribar a entendre-ho. Ara bé, no fent cas del boca-orella sinó del anomenat quart poder uns exemples:
http://www.3cat24.cat/noticia/904646/barcelona/La-visita-del-Papa-a-Barcelona-costara-mes-d1-milio-deuros-a-les-administracions-catalanes
http://www.europapress.cat/societat/noticia-generalitat-justifica-despesa-publica-d18-milions-per-visita-papa-20101024114450.html
I llavors ens plantegem: què ha fet com a cap d'estat i què ha fet com a màxim dirigent d'una institució religiosa? Una institució religiosa que tracta de dirigir, no ho oblidem, els destins polítics de les nacions i els estats. Però clar, com aquest continua essent un pressuposat estat aconfessional on l'església catòlica manté unes prerrogatives excessives succeeixen aquestes coses.
No pretenc convèncer-vos de les meves idees, sols tracto d'il·lustrar-les. De fet ens podríem plantejar què succeiria amb la visita del Dalai Lama.
I per finalitzar, no dubto pas que la dedicació del temple, ara ja basílica, significarà, gràcies a la retransmissió, un benefici turístic tant per la ciutat com, per extensió, per la nació. I potser sí que és cert que "la finalitat justifica els mitjans..."
Bé, doncs sembla que ja ha passat. La ciutat va ser invadida amb autocars de persones provinents d'altres localitats, amb banderoles papals i entrepans de catering. VAn estar-se lo just per a la retransmissió, perquè cap el migdia els autocars ja havien marxat i els bars i els comenrços no van recuperar les molesties ni amb els cafès amb llet. Economicament, no surtes gaire rentables les trobades religioses...
D'altra banda, i després de sentir que "es cremarien esglèsies" o que a Catalunya es practica el "laicisme radical violent" (ejem) tot va resultar bastant pacífic.
Que cadascú faci la interpretació que vulgui, però que no confonguin els ulls meravellats per l'obra de Gaudí, amb cap mena de fervor cristià.
Si alguna cosa va semblar de fireta, van ser aquella mena d'extras que cridaven al papa i un cop la feina feta, es pujaven a l'autocar.
L'impacte artístic Gaudinià és el que s'ha quedat gravat a la retina i tot i que no sóc creient, valoro la voluntat que fa construir des de la introsprecció i malgrat totes les dificultats, com és aquesta meravellosa Catedral, La Sagrada FAmília, que encara falta veure si tant d'esforç sobreviurà a l'Ave.
Tothom en treu profit de l'obra de Gaudí, però no acabo de veure el respecte que es mereix el seu univers, universal.
Una abraçada!!
Gràcies Patrícia per tant bona interpretació.
Publica un comentari a l'entrada