dimarts, de desembre 11, 2007

BWR primer mes

Tot just avui fa un mes que s'inicià la nova gran aventura del segle XXI des de Barcelona. Hem gaudit de moltes interessants hores amb les experiències dels 18 skippers; però aquests últims dies s'han convertit en tot un calvari...



El 28è dia començava amb la tràgica notícia que un dels grans favorits, i líder durant moltes jornades, de la regata, el vaixel de Vincent Riou i Sébastien Josse trencava el pal. Els tres metres superiors -el màstil dels Open60 fa 28 metres, 10 més de la seva eslora- s'havien trencat al xocar contra onada mentre tenien un ris a la major que els havia deixat "al descobert". Actualment, ja han arribat -retirarnt-se- a Cape Town. Com els digué un dels skippers del Delta Dore, sols queda el consol de passar el nadal a casa i no gaudint lluitant contra el Gran Sud.

Aquesta matinada ha sigut el Delta Dore qui també ha vist com el seu pal es trencava. A la imatge es veu l'aparell de fortuna que han dispossat. De fet tampoc tenen gasoil suficient per arribar a les costes de Sudàfrica.



Sidney Gavignet i Jérémie Beyou no podran continuar fruint d'aquesta experiència de tripular entre els dos un Open 60.

Per la seva banda, l'Estrella Damm de Guillermo Altadill i Johnathan McKee ha continuant acumulant problemes, i ara es troba camí de les costes africanes, després de demanar permís a l'organització, per tractar de reparar un dels dos timons -l'altre l'havien aconseguit reparar unes hores abans d'aquest-. Més problemes als ja coneguts.

No obstant això, no podem oblildar el nou rècord establert per Alex Thomsom i Andrew Cape a bord del Hugo Boss: 500 milles en 24 hores.



però el repte de la Barcelona World Race continua: