dissabte, d’octubre 27, 2012

Nit d'Ànimes 2012


La celebració de la Nit de les Ànimes es perd a la nit dels temps, probablament des que la humanitat esdevingué quelcom que podríem definir com a creador de memes.

A Les Corts des del 2002 (algunes incerteses històriques dubten si el 2001, tal vegada sota l'influx del monòlit) tenim la celebració de Nit d'Ànimes a la Plaça Concòrdia gràcies a Diables de Les Corts. Fou un "part natural" i des de llavors ha anat creixent i desenvolupant-se. Hem vist (i creat!) diferents històries i versions, hem viscut nits més gèlides i nits més exitoses.

Sigui com vulgui aquell acte que crearen dos dels boigs que llavors era la nau de Diables de Les Corts continua viu i amb ganes de celebrar la cultura popular i tradicional d'arrel catalana.

Aquesta nit, dissabte 27 d'octubre (sí, som plenament conscients que en cap cas i sota cap concepte hauria de realitzar-se fora de les seves dates pròpies i naturals, però des de l'any passat, l'organització del Casal de Joves de Les Corts decidí que havia de realitzar-se en dissabte; jo encara espero una argumentació -vàlida no pot ésser- al respecte); com dèiem, avui dissabte 27 d'octubre Diables de Les Corts tornarem, conjuntament amb altres entitats del barri com Bocs de Can Rosés, Repúbli-k de l'Avern i Krítik, i una molt especial col·labarció de dues actrius sorgides de l'IT, a donar vida a la Nit de les Ànimes.

Si voleu gaudir de la nova versió de Nit d'Ànimes atanseu-vos a la Plaça Concòrdia de Les Corts. A les 8 del vespre s'iniciarà una torxada des del Casal que arribarà a la plaça a dos quarts per encetar l'espectacle.

Us hi esperem!