dissabte, de juny 19, 2010

Retallada del 5%?

Des del març d'enguany sóc treballador del Clínic, com a tècnic de nivell 7. En realitat sóc contractat amb una beca SAF per tres anys per la Fundació Clínic.

Ara mateix no sabem si la retallada del 5% anunciada pel govern central ens afectarà o no, perquè tot i que s'ha dit que afecta als funcionaris, en realitat és al personal que cobra d'un ens públic. I no som l'única institució d'aquest tipus que no ho sap.

Mentrestant, i mentre la casa reial anuncia que no es retallarà la partida pressupostària que l'estat li destina, qui més qui menys pensa en allò que la dona del Cèsar no només a d'ésser-ho sinó també semblar-ho; i per això cal demostrar allò que es demana. És cert que potser les retallades de despeses innecessàries com primes, viatges en primera, cotxes oficials, etc no solucionarien la crisi, potser permetrien no tocar les pensions. A més, que el moviment es demostra caminant.

Però no volia parlar de la "gran política", sinó dels petits actes que la ciutadania veiem cada dia. I una d'aquestes ciutadanes escrigué el cartell que us he escanejat a continuació:








Cada vegada més en ve al cap allò de "Que esto lo arreglen los que lo jodieron". Si potser haurem involucionat i tornem a necessitar una autèntica revolució.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La carta és boníssima.

Espero que no et retallin el sou...


Raquel

Natxo ha dit...

El text està molt ben trobat.

Esperem que no em toquin el sou a la baixa.

Pedro ha dit...

Jo NO sóc funcionari, encara que ho sembli, cosa que és encara pitjor. Però amb el tema del sou, em solidaritzo.

Perquè no crec que fotre-li un 5% als funcionaris sigui cap sol·lució, més quan a final d'any tindrem una altra vegada un IPC falsejat del 2% -portem deu anys així. Tampoc entenc com ajudarà això a l'economia, o a crear nous i millors llocs de treball.

Tampoc entenc perquè qui ha escrit la carta ha fet servir la comic sans, però això és una altra història.

Tampoc entenc...

Natxo ha dit...

Hom no entén que rebaixant el sou d'una part dels treballadors (la rebaixa d'un 15% dels alts funcionaris encara es podria defensar) l'economia millori; més quan tindrem la pujada de l'IVA i de la resta de serveis. Així no s'aconsegueix que hi hagi diners per moure ni per tractar d'estalviar.

Podem deduir que és l'acció fàcil (no oblidem que durant molts anys es congelà el sou dels funcionaris).

I si la reducció dels sous és, com a mínim criticable, per no dir indigne, tocar les pensions (centrant-nos en les persones "normals" -relliscós concepte- i no en regalats polítics) és immoral i vergonyós.

Respecte la tipografia, això qui ho pot saber? Per cert, què tens en contra de la comic sans?

Pedro ha dit...

La comic sans transmet informalitat, i és idònia per textes amens, curts i alegres. Perfecte per invitacions a festes infantils o missatges graciosos.

Hi ha tal abús d'aquesta tipografia...el tipus de lletra ha de recolzar el missatge a enviar, no contradir-lo! A dia d'avui, les empreses fan servir la comic sans fins i tot per fer memoràndums i circulars, una mena de broma grotesca quan el contingut del text no té res de broma.

El mateix succeeix amb el text aquí presentat, què és una cosa seriosa, que busca la complicitat i la involucració del lector...però ve amb una presentació apta per nens petits. Epa! És només una opinió, i em sap greu allunyar-me del tema a tractar.

Natxo ha dit...

De vegades també cal parar esment en els temes col·laterals.

És cert que el continent ha de recolzar el contingut, i que això moltes vegades no succeeix sols per desídia a l'hora de preparar-los.

Crec que, com comentes Pedro, últimament, hi ha un abús de les tipografies amables pel fet que "m'agraden". Una altra consideració és que tal vegada la majoria de gent que fa això no s'ha aurat a pensar en aquest fet.

Gràcies per les contribucions.