dilluns, de gener 09, 2012

El plaer d'un empat (el derbi del 8/I/2012)




Avui tinc ganes de parlar de futbol. Avui parlaré del derbi disputat ahir a l'Estadi RCDE a Cornellà – El Prat.





Sí, estic content amb que succeí ahir. Sembla que, tot i l'abismal diferència d'interessos, si més no a #cornellaHELLprat estem aconseguint recuperar l'esperit d'antuvi que tingueren els derbi RCDE-FCB, el derbi ciutadà per antonomàsia de la lliga espanyola, sí, sí, l'actual #ligademierda.





La tornada a casa, tot i els horaris indignes, es feia amb un gaudi fefaent i palès en els rostres. No havia estat fàcil, no era la fruïció màxima, però era un bon orgasme. És cert que encara no he vist el meu equip guanyar l'altre equip de la ciutat a la nostra nova llar, ho vaig viure tant a Sarrià com a Montjuïc, però tot arribarà, segur.





Ara bé, mentre redacto aquestes línies, ja hem d'estar pensant que #tocacopa i el dimecres #tocaCórdoba. Tot i això, dediquem unes paraules al partit d'ahir.





Em sento satisfet per com el meu equip, el Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona SAD, l'afrontà. L'equip més jove de la competició va sortir fidel al seu estil de joc i amb les ganes de mostrar davant del seu públic la seva millor cara, i tot això, davant de l'equip més guardonat dels últims anys. Tant és així que... No, no farem un resum ni un comentari tàctic del matx d'ahir; qui el va veure ja sap què succeí, i qui no, doncs, mala sort.





M'agradà l'entrega dels jugadors vers un objectiu, portats per una afició fidel a uns colors i que ahir es conjurà, més que mai, per tornar a enfrontar-se al rival, a l'enemic; i tot i partir com a nans, plantaren cara i doblegaren els gegants. Sí, el doblegaren, perquè sense aconseguir la victòria a nivell de resultat, l'empat d'ahir és molt més que un empat. És un nou atemptat perpetrat amb èxit per la resistència, via guerra de guerrilles, contra l'imperi del pensament únic; perquè és un nou bri de llum per recordar que tots els imperis han caigut. L'empat d'ahir és una satisfacció perquè és un directe a la mandíbula de tots aquells que avui han omplert els carrers de Barcelona, i de la resta de Catalunya de rabiosa bilis escumejada; perquè l'empat d'ahir és tornar a cridar ben fort que Catalunya és més que un club.





No és gens fàcil ésser perico a Catalunya, i menys quan l'enemic es troba en un dels seus moments més àlgids, per això, l'empat d'ahir gairebé té un regust de victòria, com a revenja per tantes afrontes patides durant cent-onze anys d'història.





No era el Barça el que volia donar lliçons dient que el futbol et torna allò que li dones? Potser tenien raó: el partit d'ahir i les reaccions ulteriors són una mostra: la supèrbia acaba generant l'odi del trepitjat envers el tirà.


Així que l'empat d'ahir, un valuós empat per seguir la cursa camí del somni de tornar a Europa, ara que es compleixen cinquanta anys de la nostra primera participació, ha de servir a més a més per agafar més confiança i fermar i consolidar un projecte que ens ha de dur a gaudir de grans vetllades de futbol.





Deixarem molts comentaris al tinter per no enterbolir més els rius, però serà fàcil trobar qui ja ho ha dit amb més clarividència que jo, us deixaré uns enllaços al final del text. Ara bé, qualssevol dels pensaments que us generi aquest escrit serà ben rebut i si els deixeu a la secció dels comentaris podrem fer petar la xerrada.

Gràcies RCDE per fer-nos gaudir amb el vostre joc, el vostre esperit i la vostra entrega de
LA FORÇA D'UN SENTIMENT!!!

Altres paraules al respecte:


P.S.: Si un cas, demà en parlem més...