dilluns, de maig 31, 2010

Dia Mundial Sense Tabac



Avui és el dia mundial sense tabac. Ara fa uns dies en parlava de la sensació desagradable que provoca estar en un local tancat on és permès fumar. I des de fa uns dies volia a tornar a parlar amb motiu de la campanya publicitària (veure imatge al final) iniciada pel sector de hostaleria i l'oci nocturn davant les informacions que anuncien la futura revisió de l'anomenada llei del tabac.

Respecte a la possible revisió d'aquesta llei en la línia de prohibir en qualsevol espai públic tancat em sembla que és una mesura molt encertada. Amb aquesta mesura aquelles persones que vulguin continuar essent fumadores (a qui em digui que és molt difícil deixar una addicció, diré que ho sé per pròpia experiència, i que també sé que es pot aconseguir; tot i que sí, caldria pensar com, de forma mancomunada, s'ofereixen les possibilitats de desintoxicació) en els seus espais privats. Perquè per molt que vulguin assegurar-me que se'ls priva de certa llibertat, que aquests no oblidin que la llibertat que reclamen a mi em priva de salut. I, essent cert que jo mateix, i de forma voluntària m'he malmès de la mateixa manera la meva salut, he decidit que ja no ho vull fer. No veig cap motiu perquè ningú més pugui, pel seu propi plaer, tenir l'opció de malmetre-me-la.

Per aquelles persones que no creuen o no volen creure en les veritats científiques, recordar-los l'elevat grau de perjudici que comporta el tabaquisme i com aquest també genera morts per tabaquisme passiu resulta allò de predicar en el desert; però com se suposa que la governació és l'art de cercar solucions per a la comunitat, crec que serà un encert eradicar el tabaquisme dels espais públics tancats.

Sóc plenament conscient que aquest és un debat amb molts serrells i que afecta moltes sensibilitats, però, només cal aplicar el sentit comú, el menys comú dels sentits, i adonar-se que la llibertat d'un mateix comença on s'acaba la de l'altre, i que estem jugant no ja sols amb les pròpies saluts sinó amb la dels demés.

P.S.: Si voleu saber què diu l'OMS podeu anar aquí.

P.S.II: una notícia relacionada a JANO la teniu aquí.




5 comentaris:

Raquel ha dit...

Quan entendrna certes persones tot això que dius? El que tinc clar és que seguiré lluitant per no intoxicar-me quan als altres els ve de gust.

Patricia ha dit...

Tela les fotos dels pulmons ^_^

Natxo ha dit...

"Sin trampa ni cartón".

(Bé, ara podria fer la conya de dir, cartrons sí, però ja fumats).

Aquest tipus d'imatge poden ésser, ho reconec, molt desagradables per la gent (sento si algú s'ha sentit ofès/a) però de vegades són la millor manera per fer prendre consciència.

Pedro ha dit...

Quin tros de pirata!

poor-me/പാവം-ഞാന്‍ ha dit...

No smoking please..